fbpx
Selecteer een pagina

Bij TestvoorElkaar worden wij vaak gevraagd welke coronatest voor op reis de juiste is. Daarom hebben wij voor u even op een rijtje gezet welke test beschikbaar zijn voor op reis en welke test u nodig heeft om terug naar Nederland te gaan. Als u binnenkort op vakantie gaat, plan dan uw coronatest bij TestvoorElkaar! 


Sneltest
 

Zoals het er nu voor staat, is Turkije één van de landen waarbij een sneltest is toegestaan. De negatieve uitslag van de sneltest mag niet ouder zijn dan 48 uur. Maar dit kan in de toekomst anders zijn. Hou daarom de website van nederlandwereldwijd.nl goed in de gaten. Op deze website kunt u checken wat de corona eisen per land zijn. 

Bij TestvoorElkaar heeft u bij al onze testlocaties de uitslag binnen één uur. Plan daarom goed uw test in zodat die niet te oud is voor vertrek. Via de website testenvoorjereis.nl kunt u uw gratis test inplannen bij TestvoorElkaar als u gaat reizen.  


PCR test
 

Voor de meeste landen geldt dat u een negatief uitslag van een PCR test moet laten zien. Alleen moet u er goed op letten hoe oud deze test mag zijn. Dat verschilt namelijk per land. Bij het ene land mag de PCR test 72 uur oud zijn en bij de ander 48 uur. Check daarom bij nederlandwereldwijd.nl hoe oud uw test uitslag mag zijn voor het land waar u naar toe gaat. 

Voor een PCR test duurt de uitslag maximaal 24 uur. Als u vroeg genoeg bent krijgt u uw uitslag op dezelfde dag. Bekijk daarom onze homepagina om per test locatie te bekijken wanneer u uw resultaat krijgt. 

coronatest voor op reis
Welke coronatest voor op reis terug naar Nederland heb ik nodig?
 

Dit hangt puur af van het land waar u vandaan komt. Voor België heeft u bijvoorbeeld geen test nodig, maar voor Turkije wel. Maar dit kan nog altijd in de toekomst veranderen. Daarom moet u altijd nederlandwereldwijd.nl bekijken voor wat de situatie is van het land waar u naar toe gaat. 


Bekijk ook onze vorige blogs!