fbpx
Selecteer een pagina

Vaak wordt gevraagd wat het verschil tussen PCR en sneltest is. Om die vraag te beantwoorden leggen wij jou eerst uit wat een sneltest is, of je met een negatieve test kan reizen en in welke situatie je welke test het beste kan halen. Wil jij alvast een test reserveren? Bekijk dan ons aanbod op Test voor Elkaar!

Wat is een sneltest?

Een antigeentest, beter bekend als de ‘’sneltest’’ kan binnen één uur aangeven of jij negatief of positief bent voor het covid virus. Bij een antigeentest wordt er gekeken in het neus- en keelslijm of er antigenen zijn van het covid virus. Zijn er géén antigenen te vinden in jouw test? Dan wordt jouw test als negatief bestempeld.

Het nadeel van een sneltest is dat niet zo gevoelig is als de PCR test. Maar een sneltest geeft wel veel sneller resultaat dan een PCR test. Dus als je heel snel wilt weten of jij positief bent, dan wordt vaak de sneltest gebruikt.

Mag ik een negatieve sneltest laten zien om te reizen?

Om naar een ander land te reizen, verschilt het per land wat voor testen zij willen zien. Daarom raden wij aan om de website Nederlandwereldwijd te checken. Daar kan je per land zien wat het risico is en welke test gevraagd wordt.

Voor de terugreis naar Nederland is het verplicht om een negatieve NAAT-test te laten zien en daar valt de sneltest niet onder. De PCR test valt daar wel onder en die wordt daarom aangeraden.

verschil pcr sneltest

Ben jij van plan om binnenkort te reizen en wil je goed voorbereid zijn? Dan heeft Test voor elkaar voor jou een unieke aanbieding! Namelijk de PCR retour. Met de PCR retour plan je een test in Nederland en een test in buitenland. Check onze blog voor meer info of reserveer gelijk jouw PCR retour.

Verschil PCR en sneltest, welke test is beter voor welke situatie?

Om 100% zeker te zijn, heeft het RIVM een tabel gemaakt met elke situatie. Maar in het kort is het als volgt.  Als mensen klachten ervaren en kwetsbaar zijn of werken met kwetsbare mensen in ziekenhuizen of instellingen, dan wordt de PCR test vooral aangeraden. Als je terug naar Nederland wilt reizen is een PCR test ook verplicht.
Als je geen klachten ervaart en niet werkt met kwetsbare mensen, maar toch zeker wilt zijn? Dan kan je jezelf laten testen met een sneltest. Reserveer hier jouw sneltest bij Test voor Elkaar.

Wil je meer blogs lezen?