fbpx
Selecteer een pagina

Het is niet voor iedereen duidelijk wat een serologische test precies is en waar het voor dient. Daarom leggen wij van TestvoorElkaar dat graag aan u uit. 


Wat wordt met een 
serologische test onderzocht? 

Met een serologische test wordt in uw bloed onderzocht of u antistoffen heeft tegen het coronavirus. Op deze manier weet u of u ooit het coronavirus heeft gehad. Deze test is niet bedoelt om te kijken of u nu last heeft van het virus. Dat komt omdat het 2-3 weken duurt totdat de antistoffen in uw bloed voorkomen.  


Waarom zou ik een 
serologische test doen? 

Deze test wordt vaak gebruikt voor onderzoek om te checken of mensen in een bepaalde bevolkingsgroep al corona hebben gehad. Daarnaast wordt in enkele gevallen een serologische test gebruikt als optie om een land in te komen. Maar daarvoor raden wij aan om een PCR test te doen als u van plan bent om op reis te gaan. U kunt uw PCR test plannen bij TestvoorElkaar. Maar als u op reis gaat kunt u gratis uw PCR test in plannen. Lees er meer over in onze andere blog.

Gebruik deze test niet als bewijs dat u immuun bent voor corona als er in de test is aangetoond dat u antistoffen in uw bloed heeft. In sommige gevallen is het mogelijk om corona op te lopen als u al eerder corona heeft gehad.  

serologische test testvoorelkaar
Hoelang duurt de uitslag van een 
serologische test? 

Bij TestvoorElkaar heeft u uw uitslag binnen één uur. Wij sturen uw uitslag via de e-mail. Dus als u een  wilt doen, doe dat dan bij TestvoorElkaar. Wij zijn officieel door het RIVM erkent en daarmee zijn wij betrouwbaarder dan een test die u via internet of bij een winkel kan kopen.  


Bekijk ook onze vorige blogs!