fbpx
Selecteer een pagina

Wat is een antigeentest? Dat is de vraag die wij vaak krijgen bij TestvoorElkaar. Daarom leggen wij dat graag aan u uit. Een antigeentest wordt vaak de sneltest genoemd, omdat het resultaat veel sneller bekend is dan de PCR test. Alleen heeft een antigeentest ook nadelen. In deze blog leggen wij alles aan u uit!  

Wat is een antigeentest en hoe werkt het? 

Met de antigeentest wordt gekeken of er in de neus-en keelslijm antigenen zijn tegen het coronavirus. Dit wordt net als de PCR test gedaan met een wattenstaafje in uw gehemelte om een monster te nemen van uw neus-en keelslijm. Als er géén antigenen zijn in uw neus-en keelslijm, dan krijgt u binnen één uur een bericht dat u negatief bent getest voor het coronavirus. Mochten er wel antigenen zijn, dan krijgt u een bericht dat u positief bent getest.  

Alleen heeft de antigeentest wel nadelen. Het is namelijk niet 100 procent betrouwbaar volgens experts. Omdat iemand wel het coronavirus kan dragen, maar dat er nog geen antigenen zijn in de neus-en keelslijm omdat het coronavirus nog een vroeg stadium is. Daarom achten experts de PCR test als een betrouwbare test. 

Dus wat is een antigeentest? Een veel snellere, maar in sommige vallen niet altijd betrouwbare coronatest. 

Mag ik reizen met een negatieve antigeentest uitslag? 

In sommige landen is een negatieve antigeentest uitslag voldoende bewijs om te reizen. Maar dat kan op elk moment weer veranderen. Houd daarom www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten om op de hoogte te blijven van de toelatingseisen van het land waar u naar toe gaat reizen. Op deze website ziet u per land wat de toelatingseisen zijn. 

Met een antigeentest wordt niet de zelftest bedoelt. Een zelftest is geen geldig toelatingsbewijs. Maak daarom een afspraak bij TestvoorElkaar voor een antigeentest met reiscertificaat. Het laboratorium waar TestvoorElkaar mee samenwerkt is door het RIVM goedgekeurd en is daarmee 100 procent betrouwbaar. 

wat is een antigeentest

Haal de antigeentest en andere testen bij Testvoorelkaar! 

Bij TestvoorElkaar kunt u terecht voor uw PCR test en antigeentest. Ook kunt u bij TestvoorElkaar terecht voor uw serologische test. Ga dus voor al uw coronatesten naar TestvoorElkaar! 

Lees ook onze andere blogs!