fbpx
Selecteer een pagina

Gratis testen voor reizigers in Juli en Augustus!

 

 Alles wat u moet weten over Gratis coronatest voor reizigers.

Reist u vanuit Nederland naar het buitenland? Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een coronabewijs nodig. U komt aan een coronabewijs als u volledig gevaccineerd bent. Of kunt aantonen dat u corona had. Geldt dat niet voor u? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij Test Voor Elkaar. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor buitenlandse toeristen die vanuit Nederland naar een ander land reizen.

 

Afspraak maken voor gratis test vanaf 30 juni

U kunt vanaf 30 juni een afspraak maken voor een gratis test via www.testenvoorjereis.nl. U bent zelf verantwoordelijk om op tijd een afspraak in te plannen. Dit kan al 2 weken voordat u zich moet laten testen. Testen vóór 1 juli betaalt u zelf.

Op dit moment is het online systeem van de overheid nog niet online. Zolang deze nog niet online is blijft de reguliere methode gehanteerd. Dat betekend dat de testen NIET gratis zijn. We houden de ontwikkelingen voor u in de gaten.

 

Welke test heb ik nodig voor reisbestemming

Of u een PCR-test of antigeen(snel)-test nodig heeft, hangt af van uw reisbestemming. Bekijk het reisadvies van uw bestemming voor de regels die er gelden. Hier staat bijvoorbeeld ook hoe oud uw test maximaal mag zijn voordat u een land in reist. En let op: de regels kunnen kort voor uw vertrek nog veranderen.

 

Sneltest

Wilt u een afspraak maken voor een sneltest? Hiervoor kunt u terecht bij Test Voor Elkaar. Vanaf 30 juni kunt u een afspraak maken via www.testenvoorjereis.nl. U ontvangt de testuitslag maximaal 3 uur na de testafname.

 

PCR-test

Vraagt het land waar u naartoe reist om een PCR-test? Dan kunt u hier ook voor terecht bij Test Voor Elkaar. Via www.testenvoorjereis.nl kunt u vanaf 30 juni een afspraak maken bij een van de locatie van Test Voor Elkaar. Informatie over uitslagen worden zo snel mogelijk hier vermeld.

 

Hoe werkt het?

Upload negatief testbewijs via CoronaCheck

  • Bent u negatief getest? Vul uw ophaalcode van de negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Hiermee kunt u vanuit Nederland aan boord van het vliegtuig, trein, bus of boot. En kunt u de grens over met de auto. Lees meer over coronabewijs voor reizen via CoronaCheck.
  • Test u positief op corona? Dan kunt u niet op reis en gaat u in thuisquarantaine.

 

Uitprinten bij Test Voor Elkaar

Lukt het maken van een coronabewijs niet? Bijvoorbeeld omdat u geen smartphone of printer heeft? Dan kun u uw uitslag laten uitprinten bij een van de locaties van Test Voor Elkaar of bij de balie van PRINTVOORELKAAR in de passagehal van Rotterdam The Hague Airport. Voor dit laatste moet u een afspraak maken. Informatie hierover worden zo snel mogelijk hier vermeld.

 

Meer informatie over gratis testen en coronabewijs

Heeft u een vraag over testen voor een coronabewijs? Lees dan de informatie over praktische problemen en oplossingen voor het coronabewijs en gratis testen.

 

 

Houd deze pagina in de gaten. De ontwikkelingen worden dagelijks gemonitord en op deze pagina voor u op een rijtje gezet.