fbpx
Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Coronatest voor reizigers

Wanneer krijg ik mijn uitslag?

PCR test binnen 24 uur uitslag
Antigeen test binnen uur uitslag

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons reserveringssysteem rechtstreeks op de website.

Moet ik mijn paspoort of ID-kaart meenemen?

Ja, we gebruiken uw ID-nummer/paspoort op de uitslag en deze reisdocumenten moeten we verifiëren. 

Hoe lang is de uitslag geldig?

Dit verschilt per land. Sommige landen eisen een uitslag die niet ouder is dan 4 dagen en andere landen 7 dagen. Controleer dit dus bij het land van je bestemming. Zo voorkom je dat jouw uitslag verlopen raakt.

Op welke manier worden testen afgenomen?

PCR test
Wij nemen de test af door het nemen van een swab van de keel- en neusslijmvlies. Voor sommige reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de autoriteiten daarom vragen.
Antistoffentest

Voor een antistoffentest gebruiken we een bloedtest. Dit doen we met een paar druppels bloed. Zo onderzoeken we of je antistoffen hebt aangemaakt tegen SARS-CoV-2, en zien we of je het coronavirus hebt gehad.

Wat zijn de kosten en hoe kan ik betalen?

De kosten zijn afhankelijk van de test die je nodig hebt. De actuele prijzen zijn terug te vinden op onze website.

In de kliniek kun je met PIN betalen. Contant kan ook, maar onze voorkeur ligt natuurlijk bij het contactloos betalen.

Onze online testen betaal je eenvoudig met iDEAL.

De uitslag

Ontvang ik bij de uitslag een certificaat?

Ja, je ontvangt een speciaal certificaat. Deze kun je tevens gebruiken als reiscertificaat. Het is aangeraden deze uit te printen en mee te nemen wanneer je op reis gaat. Heb je geen printer thuis? Geen zorgen! Bij ons kunt u uw uitslag laten uitprinten.

Is jullie PCR certificaat overal geldig?

Het certificaat moet van een lab komen dat door het RIVM is goedgekeurd. 

Echter kunnen landen wel aanvullende eisen stellen. China heeft bijvoorbeeld een selectie van testlocaties gemaakt. Sommige landen stellen een bepaalde testmethode als eis. De reiziger zelf is verantwoordelijk voor het controle van de testmethode of een andere gezondheidsverklaring die nodig is voor het land van bestemming. Wij adviseren je om heel goed te kijken naar het reisadvies wat de Nederlandse overheid geeft en ook naar de informatie van je luchtvaartmaatschappij en reisorganisatie. Ook raden we je aan om de reisinformatie en de huidige situatie van je reisbestemming in de gaten te houden. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om goed op te hoogte te zijn van de mogelijke eisen die het land van je bestemming stelt. Wij verstrekken geen reisadviezen.

Tip: Actuele informatie per land vind je vaak op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij en de ANWB.

Hoe ontvang ik de uitslag?

De uitslag ontvang je via een beveiligde mail.

Algemeen

Welke test moet ik afleggen om naar Turkije te mogen reizen?

Vanaf 1 juni 2021 mogen reizigers uit bepaalde landen, waaronder Nederland naar Turkije reizen met een sneltest (antigeen). Voor reizigers uit overige landen die naar Turkije willen reizen klik hier voor meer informatie.

Mag Test voor elkaar van het RIVM de coronatest doen?

Wij laten de testen onderzoeken door een ISO gecertificeerd en door RIVM geaccrediteerd laboratorium. Het RIVM heeft ons lab dus gecontroleerd en vastgesteld dat wij aan hun criteria voldoen. 
https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend

Al onze activiteiten vinden bovendien plaats onder toezicht en supervisie van onze eigen arts.

De BIG nummer van onze arts is: BIG 79050151301

 

Is het zeker dat ik geen COVID-19 heb als ik negatief test?

Omdat de PCR-test een momentopname is, geeft het je niet 100% garantie dat je geen COVID-19 hebt. Het kan zijn dat u in de incubatieperiode zit, waardoor u een andere soort uitslag hebt. Probeer altijd aan de huidige maatregelen te houden zoals je handen regelmatig wassen en je houden aan de 1,5 meter afstand.

Moet ik nuchter blijven voor de test?
Nee, u kunt gewoon alles eten en drinken.
Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Mensen die COVID-19 hebben, krijgen meestal last van milde klachten. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat niet iedereen dezelfde klachten heeft. Hieronder op een rijtje van de meest voorkomende klachten. Je hoeft niet alle klachten te hebben (of gehad te hebben). Het kan zelfs zijn dat je geen klachten hebt (of hebt gehad). Het kan zelfs ongeveer 5 tot 14 dagen duren voordat mensen symptomen vertonen na het oplopen van het coronavirus infectie. 

Symptomen

 • Diarree
 • Lichaamspijn
 • Vermoeidheid
 • Verhoging tot 38 graden Celsius
 • Loopneus
 • Verkouden
 • Keelpijn
 • Licht droge hoest
 • Verlies van reuk of smaak
 • Benauwdheid

Bron:RIVM

Waarom kan ik niet bij de GGD terecht voor testen?
In Nederland wordt je alleen bij het GGD getest als je klachten hebt. De meeste mensen die op reis gaan, hebben geen klachten en kunnen daardoor niet bij het GGD terecht. Het GGD geeft daarnaast ook geen COVID-19 PCR certificaat die door veel landen wordt gevraagd.
Hoe betrouwbaar zijn de testen?

Wij gebruiken de Cobas 6800 SARS-CoV-2 essay PCR in ons lab en die is erg betrouwbaar (overall agreement of 99.6% (n=501), positive agreement of 100.0% (n=63), negative agreement of 99.5% (n=438) (Poljak, et al., 2020).

Na het afnemen van swabs in een van onze klinieken, worden de swabs meteen naar ons laboratorium gestuurd en onderzocht. Ons laboratorium is ISO-gecertificeerd en door het RIVM goedgekeurd. 

Krijg ik de test vergoed van de zorgverzekeraar?
Nee, helaas worden er op dit moment geen coronatesten vergoed door de verzekeraar.

Onze testen

Waarom zou ik een serologische test doen?

Wil je weten of je in het verleden ooit besmet bent geweest met het coronavirus (SARS-CoV-2)? Dan moet er een bloedtest genomen worden, waar er gezocht wordt naar antistoffen in je bloed. 

Ben ik immuun als ik corona heb gehad?
Op dit moment is het niet volledig duidelijk of je immuun bent nadat je SARS-CoV-2 hebt gehad. Daarom adviseren je om je alsnog aan alle RIVM maatregelen te houden.
Voor wie is de PCR test
Als je wilt weten of je een asymptomatische drager bent van het coronavirus (COVID-19) is het aangeraden om een PCR-test te nemen. De PCR-test toont aan of je dood of levend erfelijk materiaal van het virus draagt. Je bevestigt daarmee of je besmet bent of besmet bent geweest met het coronavirus (COVID-19).

Hoe gaat de PCR-test in zijn werk? Onze zorgverlener maakt een uitstrijkje van de neus- en keelslijmvlies met een swab. Dit kan als vervelend ervaren worden. Gelukkig duurt het afnemen zelf niet heel erg lang. Vanaf het moment dat je klachten ervaart, kan er een test uitgevoerd worden.

Als je voor een reis of voor werk moet aantonen dat je corona-vrij bent, is een PCR-test nodig. Op dit moment is dit de enige test die hiervoor is bedoeld. Je kunt hier helaas niet voor terecht bij de GGD. Je kunt hier wel voor terecht bij Test voor elkaar. Je ontvangt na 1 werkdag de uitslag en als bewijs je laboratoriumuitslag.

Coronatest afnemen bij Test voor elkaar

Je kunt nu bij een van onze klinieken terecht voor een PCR-test en voor een serologische test.

Als je wilt testen of je momenteel besmet bent met het coronavirus (COVID-19) kun je je nu testen met een PCR-test. De PCR-test is de meest gebruikte test. Er wordt met een wattenstaaf een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Dit wordt vervolgens naar een laboratorium gestuurd voor de PCR-test. Deze test is voornamelijk bedoeld voor reizigers die een bewijs nodig hebben. Om aan te tonen dat ze corona-vrij zijn. Er kan namelijk gevraagd worden om een verklaring met een negatief COVID-19 testresultaat.

Als je wilt testen of je al antistoffen hebt aangemaakt tegen het coronavirus kun je je laten testen met een serologische test.

Het laboratorium waar wij mee samenwerken is 100% betrouwbaar en is door het RIVM goedgekeurd. Je wordt getest door een van onze deskundige testers. Maak direct online een afspraak bij een van onze klinieken en kom vandaag nog langs.

Coronatest afnemen bij Test voor elkaar

Wat is het coronavirus (COVID-19)?

COVID-19 is een ziekte die is veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). COVID-19 kan koorts en luchtwegklachten veroorzaken en in ernstige gevallen kan het ook ademhalingsproblemen veroorzaken. Het coronavirus wordt voornamelijk verspreid door niezen en hoesten. Via de druppeltjes komt het zo de lucht in. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of via de handen in de neus, ogen of mond krijgen, kunnen zij ook besmet raken met het virus.

Het virus dook eind 2019 voor het eerst op in China. De verspreiding van het nieuwe virus ging heel hard over de hele wereld en heeft ondertussen voor veel doden en ziektegevallen gezorgd. Het virus heeft ook een impact gehad op de economische en sociale omstandigheden.

Iedereen met COVID-19 klachten mag zich vanaf 1 juni gratis bij de GGD testen. Dit wordt meestal gedaan met een PCR-test. De PCR-test richt zich op de aanwezigheid van het virus in je slijmvliezen. Er wordt zoals eerder uitgelegd met een wattenstaaf swab samples genomen van je neus- en keelslijmvlies. Dit wordt vervolgens naar een laboratorium gestuurd voor de PCR-test.

Veel mensen willen namelijk weten of ze al COVID-19 hebben gehad, maar dit kan niet bij de GGD. Je kunt dus nu terecht bij Test voor elkaar voor een serologische test. Wat houdt dat in? Als je wilt weten of je het coronavirus (COVID-19) al hebt gehad, kun je dit met een serologische test doen. Dit wordt gedaan met een bloedtest op antistoffen die je lichaam aanmaakt in reactie op het virus.

Wanneer je voor een reis bewijs nodig hebt dat je corona-vrij bent, kun je ook bij ons terecht. Dit wordt dan gedaan met een PCR-test. Deze PCR-test is uitsluitend voor mensen die geen klachten hebben. Contacteer ons voor meer informatie, bel naar 020-244 37 43 of stuur een whatsapp berichtje naar 06-87356924.

Symptomen van het coronavirus (COVID-19)

Mensen die COVID-19 hebben, krijgen meestal last van milde klachten. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat niet iedereen dezelfde klachten heeft. Hieronder op een rijtje van de meest voorkomende klachten. Je hoeft niet alle klachten te hebben (of gehad te hebben). Het kan zelfs zijn dat je geen klachten hebt (of hebt gehad).

Het kan zelfs ongeveer 5 tot 14 dagen duren voordat mensen symptomen vertonen na het oplopen van het coronavirus infectie.

Symptomen bij een milde infectie 

 • Diarree
 • Lichaamspijn
 • Vermoeidheid
 • Verhoging tot 38 graden Celsius
 • Loopneus
 • Verkouden
 • Keelpijn
 • Licht droge hoest
 • Verlies van reuk of smaak
 • Benauwdheid

Bron: RIVM

Symptomen bij een ernstige infectie

 • Diarree
 • Lichaamspijn
 • Vermoeidheid
 • Verhoging tot 38 graden Celsius
 • Loopneus
 • Verkouden
 • Keelpijn
 • Licht droge hoest
 • Verlies van reuk of smaak
 • Benauwdheid

Bron: WHO

Hoe raak je met het coronavirus (COVID-19) besmet?

Luchtweginfecties worden door het coronavirus veroorzaakt. Dit wordt overgedragen via kleine druppeltjes in de lucht. Als iemand anders de druppeltjes inademt, of via de handen in de neus, ogen of mond krijgt, kunnen zij ook besmet raken met het virus. COVID-19 kan koorts en luchtwegklachten veroorzaken en in ernstige gevallen kan het ook ademhalingsproblemen veroorzaken.

Bij het niezen of hoesten komen er kleine druppeltjes vrij in de lucht. Deze druppeltjes zijn zo klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn. Hoe kleiner het druppeltje is, des te langer het druppeltjes in de lucht blijft hangen en zich daardoor kan verspreiden.

Deze kleine druppeltjes kun je inademen waardoor het virus rechtstreeks in aanraking komt met je slijmvliezen. Dit kan mogelijk een infectie veroorzaken. De druppeltjes kunnen ook op je handen komen waarna je het virus via aanraking in contact kan brengen met je mond, ogen of neus.

Op den duur dalen de druppeltjes neer op bijvoorbeeld steen, papier of zelfs metaal. Het ligt aan het materiaal hoe lang het virus overleeft. Het is daarom niet heel waarschijnlijk dat je besmet raakt met het coronavirus (COVID-19) door het aanraken van deze materialen/oppervlakten. Het is echter toch verstandig om voorzichtig te doen zodat je niet alsnog besmet raakt via deze oppervlakten. Was daarom je handen regelmatig met zeep en water en zeker buitenhuis. Je kan denken aan geld of deurhendels. Voorkom voorlopig het aanraken van je gezicht wanneer je buitenshuis bent.

Hoe raak je met het coronavirus (COVID-19) besmet?

Hoe wordt het vastgesteld dat er sprake is van het coronavirus (COVID-19)?

Het virus kan vastgesteld worden op verschillende manieren. Aan de hand van een PCR-test wordt er gezocht naar erfelijk materiaal van het virus. De PCR-test laat zien of er sprake is van een infectie.

Op het moment dat de infectie genezen is, zal de PCR-test de virus niet meer aantonen. De test wordt namelijk uitgevoerd op het weefsel wat afkomstig is van het keel- en neusslijmvlies.

Er kan wel getest worden op antistoffen tegen het coronavirus. De naam van deze test is ELISA-test. Er wordt bij een ELISA-test een bloedtest afgenomen door een zorgverlener. Het bloed wordt in het laboratorium getest op de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus (SARS-CoV-2). De ELISA-test toont aan of de infectie is doorgemaakt. Deze test kan vanaf 10 dagen na de eerste ziektedag. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze, de testen en de uitslag.

PCR-test
Als je wilt weten of je een asymptomatische drager bent van het coronavirus (COVID-19) is het aangeraden om een PCR-test te nemen. De PCR-test toont aan of je dood of levend erfelijk materiaal van het virus draagt. Je bevestigt daarmee of je besmet bent of besmet bent geweest met het coronavirus (COVID-19).

Hoe gaat de PCR-test in zijn werk? Onze zorgverlener maakt een uitstrijkje van de neus- en keelslijmvlies met een swab. Dit kan als vervelend ervaren worden. Gelukkig duurt het afnemen zelf niet langer dan een aantal seconden.

Als je voor een reis of voor werk moet aantonen dat je corona-vrij bent, is een PCR-test nodig. Op dit moment is dit de enige test die hiervoor is bedoeld. Je kunt hier helaas niet voor terecht bij de GGD. Je kunt hier wel voor terecht bij Test voor elkaar. Je ontvangt na 1 werkdag de uitslag en als bewijs je laboratoriumuitslag.

Goed om te weten:

 • De PCR-test toont de aanwezigheid van erfelijk materiaal van het coronavirus (COVID-19).
 • Ervaar je geen klachten? Heb je geen bewijs nodig? Dan maakt het niet uit wanneer je de test neemt.
 • De geldigheid van jouw certificaat verschilt per land. Soms twee dagen en soms vier dagen. Vraag naar de actuele informatie bij jouw reisorganisatie
 • De PCR-test kan een kokhalsneiging of een nies reactie als gevolg hebben.
 • Bij onze Test voor elkaar klinieken kun je alleen terecht als je geen klachten hebt. Heb je wel klachten, dan adviseren wij jou om direct contact op te nemen met de huisarts of met de GGD. Heb je hier vragen over? Neem dan met ons contact op: 020 244 37 43 of stuur een whatsapp berichtje naar 06-87356924.
 • De zorgverlener die de test afneemt, draagt altijd beschermende hulpmiddelen zoals een masker, handschoenen, een schort en een spatbril. Er kunnen namelijk kleine druppeltjes vrijkomen bij het afnemen van een PCR-test.

Gevolgen van een coronavirus infectie

Ongeveer 8 op de 10 mensen hebben weinig tot geen klachten wanneer zij geïnfecteerd zijn met het coronavirus (COVID-19). Als deze mensen ziek zijn, hebben ze milde symptomen en verdwijnen de klachten volledig zonder restverschijnselen binnen 1-2 weken.

Er worden continu onderzoeken gepubliceerd die inzicht geven over het aantal mensen met een asymptomatische infectie. De meest recente onderzoeken laten blijken dat ongeveer tussen 25% en 50% mensen dat hebben. Het is echter wel nog onduidelijk wat de langetermijneffecten zijn van het doormaken van het coronavirus (COVID-19).

Als iemand ernstiger ziek is geweest met ademhalingsproblemen, is er wel een kans dat ze schade hebben geleden aan hun organen. Een gedeelte van deze mensen kunnen restverschijnselen gehad hebben die de longfunctie negatief beïnvloeden. Dit wordt COVID-19 Associated Lung Disease (CALD) genoemd. Het komt vooral voor bij mensen die langdurig op de IC zijn opgenomen en aan de beademing zijn geweest. Ze kunnen naast longklachten ook problemen ervaren met hun hart. Verder kunnen zich stolsels hebben gevormd, vaak is dit in de longaderen, die weer voor restschade zorgen.

Bovendien is er na een langdurige IC opname vaak sprake van verzwakte ademhalingsspieren of ondervoeding. Sommige mensen zullen langdurig moeten revalideren. Dit kan angst en depressie veroorzaken. Het kan zelfs zo zijn dat de restverschijnselen chronisch of langdurig zijn. De conditie van de persoon voor het oplopen van het virus bepaalt het herstel.

Wat zegt een positieve corona PCR-test?

Als je een positief uitslag krijgt op een corona PCR-test betekent het dat er erfelijk materiaal van het coronavirus (COVID-19) is gevonden in de samples die zijn afgenomen van jouw neus- en keelslijmvlies. Op het moment dat je een positieve corona PCR-test hebt, betekent het dat je het virus bij je draagt. Wij gebruiken de Cobas 6800 SARS-CoV-2 essay PCR in ons lab en die is erg betrouwbaar (overall agreement of 99.6% (n=501), positive agreement of 100.0% (n=63), negative agreement of 99.5% (n=438) (Poljak, et al., 2020).

Een PCR-test zoekt naar erfelijk materiaal (RNA) en kan geen onderscheid maken tussen levend en dood materiaal. Het kan zijn dat de testuitslag positief is, terwijl het virus eigenlijk al dood is. In dat geval gaat het om restjes erfelijk materiaal die door je lichaam nog steeds niet is opgeruimd. Aangezien het om een nieuwe test en virus gaat, weten we niet genoeg en kunnen we niet zeggen hoe lang dit dode RNA aanwezig blijft in je lichaam. De verwachting is wel dat dit maar heel kort is, maar dit kan uiteraard afwijken.

De kans is groot dat je dan besmet bent met het coronavirus (COVID-19). Hierdoor kun je niet op reis gaan en moet je helaas je reis uitstellen.

Belangrijk: Waarschuw je directe contacten en ga in quarantaine.

Wat zegt een negatieve corona PCR-test?

Als je een negatieve uitslag hebt op een PCR-test betekent het dat je op dit moment het coronavirus (COVID-19) niet bij je draagt. Je ontvangt een originele certificaat.

Geen wachttijd – Direct een corona PCR-test

Als je op reis gaat naar het buitenland, is het mogelijk dat er van je gevraagd wordt om aan te tonen dat je niet besmet bent met het coronavirus (COVID-19). De uitslag van deze test mag vaak niet ouder zijn dan 3 tot 4 dagen op het moment van je vertrek.

Let op: Het testbeleid varieert per land. Vraag de actuele informatie op bij jouw reisorganisatie.

Je kunt in één van de klinieken van Test voor elkaar een corona PCR-test laten uitvoeren. Je ontvangt op dezelfde dag uitslag. Maak direct een afspraak in een van onze klinieken voor een coronatest zonder wachttijd. Contacteer ons voor meer informatie, bel naar 020-244 37 43 of stuur een whatsapp berichtje naar 06-87356924.

Ontvang op dezelfde dag je corona PCR-test uitslag 

Na het afnemen van swabs in een van onze klinieken, worden de swabs meteen naar het laboratorium gestuurd voor onderzoek. Het laboratorium is ISO-gecertificeerd en door het RIVM goedgekeurd. Wij sturen dagelijks samples naar ons laboratorium waar ze worden geanalyseerd en onderzocht door experts. De uitslag ontvang je via een beveiligde mail. Ook is het mogelijk om zelf contact op te nemen met de kliniek waar je bent getest voor je uitslag. Je ontvangt altijd een officiële certificaat.

Wat zegt een negatieve corona PCR-test?

Serologische test

Wil je weten of je in het verleden ooit besmet bent geweest met het coronavirus (SARS-CoV-2)? Dan moet er een bloedtest genomen worden, waar er gezocht wordt naar antistoffen in je bloed. Wij bieden de ELISA-serologische test aan in onze klinieken. Deze test wordt dan afgenomen door een van onze BIG-geregistreerde artsen of verpleegkundigen en wordt in het ISO gecertificeerde laboratorium geanalyseerd en onderzocht.

Goed om te weten:

 • De serologische test kan vanaf 10 dagen na de eerste ziektedag uitgevoerd worden. Echter is de test betrouwbaarder wanneer die > 4 weken is uitgevoerd, omdat we zeker weten dat bij > 90% van de mensen die covid-19 hebben doorgemaakt antistoffen aantoonbaar zijn vanaf 4 weken na de eerste ziektedag.
 • De antistoffen kunnen laag of afwezig zijn bij mensen die asymptotische of milde infectie hebben gehad. Dit heeft dan geen voorspellende waarde over de opgebouwde immuniteit. 
 • Houd rekening met de voorschriften van het RIVM wanneer je een afspraak maakt voor een serologische test. Je mag ten minste 24 uur geen klachten hebt gehad die passen bij het coronavirus (COVID-19) en minimaal 7 dagen geleden ziek bent geworden. 
 • Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe lang antistoffen aantoonbaar blijven. Daarom raden we het niet aan om direct na het hebben van symptomen deze test te nemen. 
 • Ten slotte zegt de hoogte van antistoffen niets over de werkelijke opbouw van immuniteit aangezien alleen de circulerende antistoffen worden aangetoond.

Wat zegt een negatieve corona serologische test?

Het geeft aan dat je het coronavirus (COVID-19) niet hebt gehad. Er moet nog steeds veel onderzoek gedaan worden naar immuniteit. Dit is omdat het SARS-CoV-2 virus een nieuwe virus is, waar nog niet heel veel over bekend is.

Er zijn wel al onderzoeken gedaan naar serologische testen en die wij gebruiken, wordt al zeer betrouwbaar beschouwen. Het aantal terechte negatieve uitslagen is namelijk 99,6%. Wel is het belangrijk om erbij te zeggen dat mensen die milde klachten of asymptomatische mensen minder zijn onderzocht. Het is moeilijk om mensen met weinig tot geen klachten te onderzoeken. Echter kan dit wel als zij een positieve PCR-test hebben gedaan terwijl ze klachten hadden. Deze groep zou dus zeker meer onderzocht moeten worden. 

Wat zegt een positieve serologische test?

Als je een positieve uitslag hebt op een serologische test, toont dit aan dat je het coronavirus (COVID-19) hebt doorgemaakt. In je bloed zijn antistoffen van het type Ig-G tegen het coronavirus (SARS-CoV-2) gevonden. Op dit moment is er niet genoeg bekend over de opgebouwde immuniteit na het doorstaan van een COVID-19 infectie. 

Het is wel belangrijk om te weten dat een persoon die opnieuw geïnfecteerd is, het virus wel kan overdragen. Het RIVM zegt dat je de quarantaine pas mag opheffen wanneer je 24 uur geen klachten (die passen bij het coronavirus) meer hebt en het tenminste 7 dagen geleden is sinds de eerste dag met symptomen. Het is dan veilig om weer naar buiten te gaan. De kans is dan nihil om andere mensen te besmetten.

Wij adviseren dat als je milde klachten hebt minimaal 4 weken wacht voordat je een test laat uitvoeren. Er is namelijk anders een kans dat je een positieve uitslag krijgt terwijl je het virus eigenlijk niet hebt gehad. Hoe langer je wacht, hoe accurater je uitslag.

Vandaag getest, vandaag uitslag.

Heb je een coronatest laten afnemen bij een van onze klinieken? Dan worden de afgenomen monsters direct naar het laboratorium gestuurd om onderzocht en geanalyseerd te worden. Het laboratorium is ISO-gecertificeerd en door het RIVM goedgekeurd.

Je ontvangt je uitslag bij ons op dezelfde dag! De uitslag ontvang je via een beveiligde mail. Ook is het mogelijk om zelf contact op te nemen met de kliniek waar je bent getest voor jouw uitslag. Je ontvangt altijd een officiële certificaat. 

Bronvermelding

 • RIVM. (2020, 06 06). Opgehaald van https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
 • Werkgroep serologie, onderdeel van Landelijke Coördinatiestructuur Testcapaciteit. (2020). Rapportage Status validatie van ELISA en autoanalyzer antilichaam testen voor diagnostiek van SARS-CoV-2; overwegingen voor gebruik.
 • WHO. (2020, 06 06). Opgehaald van https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
 • WHO. (2020). Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). World Health Organization.
 • NURSING. (2020, 06 06). Opgehaald van https://www.nursing.nl/magazine-artikelen/klinisch-redeneren-bij-covid-19-deel-5-nazorg/
 • Reimerink, J. B., Brouwer, F., Hoogerwerf, M., Goderski, G., Meijer, A., & Reusken, C. (2020). Sensitivity and specificity of Wantai Ab and EUROIMMUN IgG/IgA SARS-CoV-2 ELISA tests in clinical patients. (p. 6). Bilthoven: RIVM.

Openingstijden

Maandag:        8:30 – 17:00

 Dinsdag:          8:30 – 17:00

Woensdag:      8:30 – 17:00

Donderdag:     8:30 – 17:00

Vrijdag:             8:30 – 17:00

Zaterdag:          8:30 – 14:00

Zondag:             8:30 – 14:00

Testvoorelkaar.nl

In Rotterdam vóór 10:00 en in Amsterdam vóór 11:30 testen = zelfde dag rond 19:00 uitslag!

Amsterdam

Johan Huizingalaan 86
1065 JD Amsterdam

Tel: 06-87356924 | 020-2443743
info@testvoorelkaar.nl

Rotterdam West 

Johannes de Vouplein 3
3021 VV Rotterdam

Tel: 06-87356924 | 020-2443743
info@testvoorelkaar.nl