fbpx
Selecteer een pagina

Heb ik aan een coronatest voor vakantie nu genoeg? Is de vraag die bij veel mensen nu door het hoofd gaat. Sinds de coronamaatregelen versoepeld zijn, is het aantal positief geteste mensen sterk toegenomen. Zodanig dat Nederland waarschijnlijk de kleur rood krijgt op de Europese coronakaart. Dit betekent dat Nederland een hoog risicogebied wordt. Maar wat betekent dit voor uw vakantie?  


Kan ik deze vakantie nog reizen?
 

De Europese landen hebben onderling besproken dat mensen wel kunnen reizen vanuit een land die rood is op de Europese coronakaart mits die mensen een coronapaspoort hebben. Een coronapaspoort kan bestaan uit een recente negatieve test uitlag, een vaccinatiebewijs waarin staat dat u volledig gevaccineerd bent of bewijs van immuniteit wanneer u net genezen bent van corona. 

Alleen kunnen landen zelf extra maatregelen toepassen als u op vakantie gaat. Bijvoorbeeld stelt Ierland de extra eis dat men een negatieve test uitslag moeten laten zien of in quarantaine moeten bij aankomst ook al zijn die mensen gevaccineerd. Houd daarom regelmatig de eisen in de gaten van het land waar u naar toe gaat op www.nederlandwereld.nl. Op deze manier weet u welke coronatest u nodig heeft voor vakantie. 

coronatest voor reizen
Uw 
coronatest voor vakantie is nog niet gratis bij TestvoorElkaar 

Gelukkig heeft de Nederlandse overheid het mogelijk gemaakt dat mensen een gratis coronatest voor vakantie kunnen afnemen voor de maanden juli en augustus. Helaas kan dat nog niet bij TestvoorElkaar! Maar wij zijn achter de schermen hard aan het werk om dat mogelijk te maken. Voor nu kunt alvast uw test afspraak in plannen om er zeker van te zijn dat u zonder zorgen kunt reizen.  

Bij TestvoorElkaar kunt u terecht voor sneltesten (antigeen), PCR testen en antistoffen bloedtesten en heeft u uw uitslag binnen 24 uur! Dus check welke test u nodig heeft voor uw vakantie en hoe oud het testresultaat moet zijn en maak gelijk een afspraak bij TestvoorElkaar.  


Bekijk ook onze vorige blogs!